dimecres, 17 d’octubre de 2007

Carod-Rovira a la Primera

Fa poc més d’un minut que ha finalitzat el programa “Tengo una pregunta para usted”, i per fi, una bona oportunitat per poder parlar del partit amb el qual comparteixo una relació força propera.

Deixant de banda els dos primers polítics, centrem-nos amb el darrer, amb el Vicepresident de la Generalitat de Catalunya i President d’Esquerra Republicana de Catalunya.

La participació de Josep Lluís Carod-Rovira ha servit fonamentalment per reivindicar una Catalunya Independent, i respondre a les 23 preguntes, entre les quals moltes eren de la temàtica de per què sembla ser que els catalans reneguem d’Espanya.Algunes de les frases que ha respòs Carod, a les preguntes de les persones que eren al plató han estat les següents:

“Ni quemar retratos del rey, ni mios, no debe ser un delito … Todos los ciudadanos son iguales delante la ley según la Constitución”.- No cal mencionar a quin assumpte es referien.

“Cualquier proceso en Cataluña tiene que ser democrático. Hay que respetar a la mayoría”.- responent a la qüestió del referèndum del 2014.
A les preguntes sobre l’enfrontament Catalunya VS Espanya ha respòs:

“Soy independentista y para Cataluña quiero una República”.

“Yo no soy nacionalista, soy independentista”.

“España no es mi patria, no voy en contra de España, voy en favor de Cataluña”.I algunes de les perles que han dit persones que hi eren al programa:

“En Internet hay más cosas malas”.- aquesta frase tan “estupenda” l’ha dit una dona referint-se a que ha cercat informació sobre Carod i ha trobat que el seu “verdader” cognom era Pérez. (Aquí ens podem preguntar si realment aquesta dona es creu tot el llegeix o agafa la primera opció que li apareix al Google).

La nota d’humor l'ha posat un senyor d’avançada edat que preguntava que passaria amb el Barça i l’Espanyol, si Catalunya aconseguia la seva Independència .- Carod li ha contestat que si aquest és el màxim problema de la Independència de Catalunya, no hi ha per què preocupar-se.

Una altra participant ha decidit, després de no agradar-li que Carod li recordés que el seu nom , no és “José Luís”, sinó “Josep Lluís”, contestar-li que “No tiene ningún interés por aprender catalán”.

Un noi s’ha atrevit a dir que estem a Espanya i per tal motiu la primera llengua, a tot l’estat, hauria de ser l’espanyol, desprès ja vindria l’idioma segons la comunitat autònoma. Com a exemple ha posat que a Catalunya primer hauria de ser l’espanyol i després el català, a Galícia hauria de ser primer l’espanyol i després el gallec, etc….- Per suposat Carod li ha contestat “Felizmente las cuestiones lingüísticas no dependen de usted”.