dimecres, 17 d’octubre de 2007

“Tierra” un altre documental com “El Viaje del Emperador”

Aquest divendres 26 d’Octubre s’estrena a tota Espanya la pel·lícula documental “Tierra”, on podem trobar uns protagonistes un tant particulars. Una elefanta amb la seva cria, una balena també amb la seva cria i una família d’ossos polars.

Aquests animalets ens faran de guies en un viatge per la Terra, de nord a sud, durant les quatre estacions de l’any, mostrant-nos algunes de les problemàtiques que es pateixen actualment, com l’escalfament del planeta.

Espero que la facin als cinemes de Roquetes o d’Amposta per poder anar a veure-la, ja que promet bastant.
Aprofitant el tema, recomanar que veieu “El Viaje de l’Emperador”, no pel fet que va guanyar a l’any 2006 l’Oscar al millor documental, o que ha rebut 11 premis més i unes altres 10 nominacions. Sinó pel fet que és un documental meravellós, emotiu i molt tendre sobre aquesta au, la qual destaca pel seu vestir d’etiqueta i el seu caminar tan graciós.

“El Viaje del Emperador” ens narra les proeses que han de passar els pingüins d’aquesta espècie de l’Antàrtida per reproduir-se, a través del punt de vista d’una parella d’ells mateixos. Les veus les posen d’una forma estupenda Maribel Verdú i José Coronado, i la banda sonora acompanya perfectament durant tot el viatge, tant en els moments més intensos d’amor, com en aquells més tristos.

El resultat el podríem definir amb característiques més pròpies d’un altre tipus de pel·lícula, és una mescla d’amor, drama, valor i aventures.