dilluns, 19 de novembre de 2007

Con la iglésia hemos topado

El barri de la Alameda de Osuna de Madrid, és una barri residencial situat molt prop de l’aeroport. El més probable és que no l’haguéssiu sentit mai, però jo sempre el recordaré. Vaig passar bona part de la meva infància vivint allí, i durant molts anys, a pesar de no viure-hi, sempre tornàvem per reunir-nos amb la família.

Per això, quan l’altre dia al programa “Caiga Quién Caiga”, a la secció del “Proteste Ya”, van sortit l’associació de veïns d’aquest barri fent una queixa, hem va cridar l’atenció.

Si mireu el títol del post, podeu endevinar de què tracta.

A principis dels anys setanta, aquesta barriada de Madrid no tenia església, motiu pel qual els veïns van fer una recol·lecta per comprar uns terrenys i donar-los a l’església (a la qual he anat força cops) per a que construïssin una parròquia. Doncs bé, com en molts altres llocs, cada cop van menys persones a missa, i per això ha sortit l’església dient que no els hi surt a compte tenir muntada una parròquia allí, i el que faran serà vendre els terrenys, recordem que regalats pel poble, a una promotora per fer pisos. Tenint en compte que està considerada una barriada de bona classe, els terrenys s’han requalificat una brutalitat.

L’associació de veïns, reclama que, almenys els hi mantinguin l’església per poder muntar alguna activitat social.

Doncs aquesta és l’església cristina, catòlica i apostòlica que proclama als quatre vents la humilitat i l’ajuda al pròxim.