divendres, 21 de març de 2008

El CLub de Rem Tortosa a la Head of the River Race de Londres

Us escric la crònica que m'ha fet arribar Club de Rem Tortosa:

El passat dissabte 15 de març, el Club de Rem Tortosa va prendre part en la prestigiosa regata Head of the River Race que es celebra cada any a Londres. La prova es considerada la cita més important a nivell mundial cada any en quant a rem olímpic es refereix. La prova consta d'un recorregut de 6800m (des de Mortlake fins a Putney) i els remers fan el mateix recorregut que la clàssica prova Oxford – Cambridge, però en aquest cas en sentit contrari.

La prova va començar puntualment a les 9.30 del matí i va transcórrer en total normalitat gràcies a l’excel·lent organització i a la bona climatologia que va permetre als remers i a tots els espectadors gaudir d’aquest espectacle.

Dos 8+ sèniors masculins han estat la representació tortosina a aquesta prova. D'un total de 420 tripulacions, han finalitzat en les posicions 216 i 249 respectivament amb uns temps de 20min 1s i 20min 21s.

Les tripulacions estaven formades per Abelló, Treso, Pla, Ros, Pedret, Baset, Alonso, Cirera en el 8+ A. I Burjales, Aymerich, Vicient, Tafalla, Garcia, Rima, Ripoll, Martin en el 8+ B.

De l’estat espanyol també hi van participar 8+ de clubs com Astillero, RCN Vigo, Hondarribia i Marítim de Barcelona. Però el Club de Rem Tortosa va ser l’únic d’aquests clubs que va presentar dues tripulacions.

La Head of the River Race es disputa anualment des de 1926. Es tracta d’una prova contrarellotge en la que competeixen 420 embarcacions, 65 de les quals són de clubs procedents d’altres països.

L’edició d’aquest any es presentava, a priori, com un duel entre els clubs anglesos de Leander i Molesey. De Leander, el club més antic del món (1818), es suposava que aquest any estaria mermat pel fet de que 14 dels seus millors remers no podien participar, perquè estaven concentrats amb la selecció olímpica britànica; circumstància que havia convertit a Molesey amb un dels principals favorits, ja que comptava en la seua tripulació amb diferents remers campions mundials i olímpics.

Però a pesar d’això, el títol es va quedar en mans de Lenader, mentre que la millor tripulació de Molesey, la III, va quedar octava.