dimarts, 1 d’abril de 2008

Esquerra Tortosa diu NO al transvasament

MANIFEST D’ESQUERRA TORTOSA EN DEFENSA DE LA CONCA DE L’EBRE.

Davant les darreres informacions que confirmen la intenció del Conseller de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya de transvasar aigua de la Conca de l’Ebre cap al riu Llobregat, i coneixedors que Catalunya en el seu conjunt es troba en situació de sequera, típica del clima mediterrani, manifestem:

  1. Creiem necessari garantir l’aigua de boca a totes les poblacions de Catalunya, mitjançant polítiques d’estalvi, racionalització de la demanda i seguint els criteris tècnics de la Nova Cultura de l’Aigua.
  2. Ens mostrem totalment contraris a cap transvasament de la Conca de l’Ebre o de qualsevol altra conca.
  3. Demanem la dimissió del Conseller de Medi Ambient de la Generalitat, Sr. Baltasar, que ha amagat a l’opinió pública catalana, als ebrencs i a Esquerra Republicana de Catalunya el transvasament del Segre per motius electorals.
  4. Exigim la reparació immediata de la fuita a la canonada de Badalona, així com un pla nacional de millora i modernització de les xarxes urbanes d’aigua potable, que serveixi per reduir a zero les pèrdues de la xarxa que actualment es calculen en més d’un 40% de la seva capacitat.
  5. Demanem que l’Estat i la Generalitat inverteixin en un pla de modernització dels regadius, que serveixi per reduir el consum d’aigua per part del sector agrícola, fent-lo així menys vulnerable a les inclemències meteorològiques i al canvi climàtic.
  6. Proposem com a mesura temporal l’agilització de la construcció de la dessaladora del Prat. La reutilització d’antics pous metropolitans i el transport via marítima d’aigua des de la dessaladora infrautilitzada de Carboneras o d’altres llocs a considerar al Port de Barcelona.
  7. Creiem que el Govern hauria de fomentar un major re equilibri territorial, fent d’aquesta manera menys vulnerable a Catalunya davant qualsevol situació excepcionabilitat.
  8. Demanem una resposta unitària per part dels partits polítics tortosins i ebrencs així com dels sindicats, grups ecologistes, empreses en suport la Plataforma en Defensa de l’Ebre.

Executiva Local de Tortosa
Grup Municipal