dilluns, 9 de juny de 2008

Amsterdam (III): La gastronomia

La veritat és que vam menjar molt bé... a part dels fantàstics formatges holandesos, alguns dels quals van fer cap aquí, la gastronomia d’allí no la podria definir molt bé.

Com a fet curiós a destacar és que la societat holandesa no para de menjar, no sé si és que hi havia tanta gent que sempre algú menjava, o és que realment els hi agrada molt menjar.

La costum no és emplatar-se durant hores i hores en una taula com fem aquí, prefereixen anar menjant durant el dia, i per a tal motiu, pots menjar en molts de llocs. No és com aquí que distingim entre cafeteries i restaurants, allí hi ha molts de locals, pubs... on serveixen de tot, un pot estar prenent un cafè i a la taula del costat es mengem una hamburguesa.

I de postre un gofre amb xocolata, un muffin, un gelat o fins i tot unes patates en maionesa, la qüestió es que sempre veus algú caminant i menjant.

1 comentari:

EMILI NIETO ALCOVER ha dit...

He penjat un comentari sobre Logroño. Amsterdam, per mí,és l'antítesi. Potser vaig anar a una época dolenta, per Reis. Quin fred!Quina humitat! No vaig disfrutar gens menjant. Algú coneix un plat holandés?