dijous, 19 de juny de 2008

Mandonguilles amb salsa d’ametlles

En vista de l’èxit de les receptes casolanes de la meva iaia (sé que alguns les heu provat de fer :)), us deixo unes mandonguilles que sempre ens feia, les quals destaquen per la salseta.

Ingredients
Mandonguilles (si us voleu estalviar feina les podeu comprar ja elaborades, jo les faig així, sense all i julivert, però cadascú com més li agradin)
Meitat carn de porc
Meitat carn de vedella
Rovell d’ou
Pa ratllat
Molla de pa en llet
Sal
Pebre
Oli
Farina
Ametlles torrades

Preparació
Per fer les mandonguilles cal mesclar les dues carns, sal, pebre, el rovell d’ou (1, 2... depèn de la quantitat de carn), el pa ratllat, i una mica de molla de pa amb llet (aquest és el truc que feia servir la meva àvia per tal que li quedessin molt toves). Les quantitats jo les faig a ull, fins que veig que hem queda una pasta que es pot amassar per fer les boletes, però no molt densa perquè sinó quedarien dures.

Un cop estan les mandonguilles fetes en boles, es passen per una mica de farina i a la mateixa cassola que després farem la salsa es fregeixen, però només un tomba i tomba.

Al mateix oli s’afegeixen les ametlles totes ven picades (quantes més poseu més bona la salsa, jo compro una bossa d’aquestes que venen al super i la poso sencera), es peguen dues voltetes per a que quedin una mica fregides, i s’afegeixen les mandonguilles.

Llavors es cobreix d’aigua, fins que quedin tapades i es deixa coure a foc lent. Si veieu que l’aigua es consumeix ràpid en podeu afegir poquet a poquet.

Al final us quedarà una salseta marron, espessa que està per llepar-se els dits, però com això no és de gaire bona educació, millor que suquéssiu pa. No caldrà que afegiu farina per tal d’espessar la salsa, ja que l’oli ja porta la farina d’haver fregit les mandonguilles.

Suggeriment
També podeu posar a la cassola amb les mandonguilles uns pèsols o uns ous durs, queden molt bé.

2 comentaris:

Nach ha dit...

mmmm quina gana
me l'apunto aviam si un dia les faig

Òscar Cavero 100% ha dit...

io ia les tinc apuntades i sigur k ne fare jeje au vinga ia us seguire mes sovint ke en la semana esta de suficiencia astik astresat!

paseus plis!